Ofertă de Mărţisor
Cărţi pentru Copii
Cărţi pentru Sănătatea Ta!
Dezvoltare Personală
Cărţi pentru Familia Ta!
Femei care aleargă cu lupii
Informare
Cum am devenit Youtuber

Unde sunteţi, domnule Titulescu? Gândurile incomode ale unui diplomat onest
Unde sunteţi, domnule Titulescu? Gândurile incomode ale unui diplomat onest

Autor(i): Dan Mihai Bârliba

Nr. pagini: 344

Format: 13 X 20 cm

Anul apariţiei: 2014

ISBN: 978-973-748-873-2

Disponibilitate: În stoc

> recomandă unui prieten

Preţ librării: 37,57 lei

Reducere: 10% (3,76 lei)

Preţ site: 33,81 lei

Descriere:
Cartea de faţă nu reprezintă stricto sensu o nouă scriere despre Nicolae Titulescu. Marele diplomat, orator, profesor şi om de stat este evocat mai ales ca un reper ideatic şi biografic în expunerea multor gânduri şi consideraţii personale cu privire la diplomaţia română din ultimele patru decenii, în două orânduiri socio-politice radical distincte şi sub patru preşedinţi ai Republicii. De ce această perioadă? Pentru că ea coincide cu activitatea neîntreruptă a autorului în zona relaţiilor externe - diplomaţia de studenţi şi de tineret, diplomaţia guvernamentală şi diplomaţia parlamentară în multiple dimensiuni: bilaterală, regional şi multilaterală.
Pentru autorul cărţii, Titulescu reprezintă o paradigmă diplomatică având calitatea perenităţii, prezentă printre rândurile de discurs sau printre zâmbetele care l-au făcut agreabil şi, deopotrivă, respectabil pretutindeni, în lume.
Ca atitudine interpretativă, nu s-a optat nici pentru o stigmatizare oportunistă a Trecutului, dar nici pentru o cosmetizare atent calculată a Prezentului. În consecinţă, cititorul va regăsi în paginile de faţă - fie că se aşteaptă sau nu la acest lucru - atât lumini trecute, cât şi umbre prezente.
După 1989, Titulescu a revenit acasă, la poalele Carpaţilor. Dar el ar trebui să revină - aşa cum se cuvine - şi în stilul colectival românilor de a face diplomaţie în Europa şi pe alte continente.
Prin reflecţiile adunate în acest volum care nu este unul de memorii sau unul de impresii de călătorie, se oferă cititorului şansa de a se întâlni - mental şi sentimental - cu un Model de viziune şi acţiune diplomatică, numit pe bună dreptate “Talleyrandul nostru”.

Recomandă unui prieten

Recomandă unui prieten
Unde sunteţi, domnule Titulescu? Gândurile incomode ale unui diplomat onest
De la
Numele tău
Emailul tău
Pentru
Email prieten
Mesaj suplimentar
CAPTCHA Image
Introdu codul din imaginea de mai sus:
vreau altă imagine
O ZI CU... Ludovic al XIV-lea, Napoleon I, Nicolae al II-lea, Churchill, Stalin, Hitler, Mao, de Gaulle, J.F. Kennedy, Hruşciov, Mitterand, Elisabeta a II-aO ZI CU... Ludovic al XIV-lea, ...

Franz-Olivier Giesbe...

26,90 lei24,21 lei

Cei care au cumpărat acest titlu au mai cumpărat şi: