Ofertă carte PREMII ŞCOLARE
Cărţi pentru Copii
Cărţi pentru Sănătatea Ta!
Informare
Dezvoltare Personală
Cărţi pentru Familia Ta!
Femei care aleargă cu lupii

Beatriz şi corpurile cereşti
Beatriz şi corpurile cereşti

Autor(i): Lucia Etxebarria

Nr. pagini: 288

Format: 11 x 18 cm

Anul apariţiei: 2006

ISBN: 978-973-568-019-8

Disponibilitate: În stoc

> recomandă unui prieten

Preţ librării: 9,63 lei

Reducere: 30% (2,89 lei)

Preţ site: 6,74 lei

Descriere:
Traducere: Ioana Cornea
Premiul NADAL - SPANIA, 1998

CARTEA DE RECITIRE s-a impus in scurt timp ca o colectie de literatura contemporana de inalta tinuta. O harta a literaturii contemporane nu poate ocoli estul european si pe cel oriental, rafinata literatura nordica si pe cea de peste ocean, scriitorii basci, englezi, francezi si germani.
Romane rasplatite cu premii internationale de prestigiu (printre care "National Book Award", "Nadal", "Sappir", "FNAC", "Goncourt des Lyceens"), cu tiraje epuizate la scurt timp de la aparitie si traduse in zeci de limbi. Cartile cuprinse in colectia "Cartea de recitire" se recomanda prin traducerile romanesti de calitate, prin povestile alerte, incantatoare, melancolice si romantice, despre tinerete si adolescenta, maturizare, memorie si istorie, iubire si destin.
DE NEOCOLIT, DE CITIT SI ... DE RECITIT!

"BEATRIZ SI CORPURILE CERESTI ne deschide calea catre un amestec de senzatii, de fiinte care lupta pentru a trai pasiuni limpezi si pure pe care familia nu le poate oferi si pe care protagonista, intalnindu-le, cu greu le poate recunoaste. Reprezinta, in plus, o calatorie spre centrul adolescentei si tranzitia, agitata si dificila, pe care orice fiinta umana o experimenteaza pana la varsta adulta, de la care spera sa afle raspunsuri la toate intrebarile sale pentru a se confrunta apoi cu alte mii de intrebari."
Yelena M. Rivera

Doua orase: Madridul cel luminos si Edinburgul inecat in ceata. Doua fete: stralucitoarea Monica si generoasa Caitlin. Doua ispite: aventura si tandretea. Si Beatriz care, pentru a alege, trebuie sa invete sa-si depaseasca propriul trecut.
Stilul tinerei autoare basce exploateaza cu dezinvoltura o pledoarie "astronomica", abordata insa cu temperanta, cu doar cateva "excese", suficiente pentru a marca apartenenta spiritului la un tot, care il inglobeaza si-l defineste, fara insa a putea sa-l vindece vreodata de incurabilul conditiei umane. Castigul lecturii romanului este descoperirea unei naratiuni care nu face concesii pudibonde si a unei scriituri riguroase, refuzand liniaritatea, transformand o frumoasa poveste de dragoste intr-un excelent roman.

FRAGMENT DE ROMAN:
"Da, uneori o adoram pe Cat, nu pentru frumusetea ei sau pentru ca avea simtul umorului, ci pentru ca stiam ca era un om bun, poate prima persoana autentic buna pe care am cunoscut-o in viata mea. Stiam ca nu se folosea de mine si ca ma iubea, ca ma iubea cu adevarat, ca ar fi fost alaturi de mine la nevoie, ca nu mi-ar fi facut niciodata rau cu buna stiinta si poate ca nici fara sa vrea. Alteori insa nu puteam sa nu o supun unei analize la microscop, rationale, si atunci toate defectele ei erau amplificate. Imi spuneam ca nu e desteapta. Nu asa de desteapta ca Monica. Nu avea profunzimea si nici viteza ei de reactie. Si nu e puternica. Nu face fata provocarilor. Nu stie sa lupte pentru ceea ce isi doreste. Nu e matura. Ma scotea din sarite, de exemplu, vocea copilareasca pe care o lua cand se alinta, gangurelile de animalut pe care le revarsa asupra mea. Nu am nevoie de o fetita, ii spuneam, nu-mi trebuie un copil pe care sa-l cresc. Dimpotriva, am nevoie de cineva care sa aiba grija de mine. Ea nu parea sa inteleaga asta si continua cu pisiceala. Cand ma vedea suspinand in pat, se lungea langa mine si ma imbratisa cu miscari furise, ca de leopard indragostit. Lipita de spatele meu, ma intreba cu vocea unei fetite de trei ani ce aveam, ce sa faca sa ma ajute, nereusind de fapt decat sa ma deprime si mai mult, mai ales ca zece minute mai devreme o auzisem vorbind la telefon cu una din nenumaratele ei prietene, inca o persoana din legiunea de necunoscute care gravitau in jurul ei la restaurant, cineva mai bun decat mine, cu care probabil se culcase sau urma sa se culce, framantandu-i..."


Recomandă unui prieten

Recomandă unui prieten
Beatriz şi corpurile cereşti
De la
Numele tău
Emailul tău
Pentru
Email prieten
Mesaj suplimentar
CAPTCHA Image
Introdu codul din imaginea de mai sus:
vreau altă imagine
Matematică şi explorarea mediului. Clasa I, semestrul 1. Exerciţii, probleme şi jocuriMatematică şi explorarea mediul...

Victoria Păduraru, A...

6,74 lei6,07 lei

Matematică. Clasa a II-a. Exerciţii, probleme şi jocuriMatematică. Clasa a II-a. Exerc...

Victoria Păduraru, A...

6,74 lei6,07 lei

Matematică. Clasa a III-a. Exerciţii, probleme şi jocuriMatematică. Clasa a III-a. Exer...

Victoria Păduraru, A...

14,45 lei3,32 lei

Limba română. Caiet de exerciţii pentru clasa a II-a. Joacă-te. Rezolvă. Învaţă.Limba română. Caiet de exerciţi...

Valentina Irinel Filip

6,74 lei6,07 lei

Matematică. Caiet de exerciţii pentru timpul liber. Clasa a VI-aMatematică. Caiet de exerciţii ...

Călina-Cristina Irimie

15,00 lei13,50 lei

Limba română. Literatură. Comunicare. Clasa a VII-a. Caiet de exerciţii (Cheroiu)Limba română. Literatură. Comun...

Mariana Cheroiu, Mih...

18,99 lei17,09 lei

Matematică. Caiet de exerciţii pentru timpul liber. Clasa a VII-aMatematică. Caiet de exerciţii ...

Rozica Ştefan

17,00 lei15,30 lei

Puterea gânduluiPuterea gândului

Milton Cameron

18,90 lei17,01 lei

Ochii tăi m-au văzutOchii tăi m-au văzut

Sjon

16,07 lei14,46 lei

Ghidul complet al îngrijirii copilului (0-5 ani)Ghidul complet al îngrijirii co...

Lilian Leistner

21,09 lei14,76 lei

Ghid de detoxifiere. Metode simple de eliminare a toxinelor din organismGhid de detoxifiere. Metode sim...

Christopher Vasey

9,53 lei8,58 lei

Cei care au cumpărat acest titlu au mai cumpărat şi: